Over De Andersons
De Andersons is een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots waarvan de kern bestaat uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling Stockholm Sneeuwt, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk (Vreeswijk & De Andersons) en speelden ze een exclusieve concertreeks i.s.m. de band Zijlstra (Ballades en Brutaliteiten). Daarnaast speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties (o.a. in ‘Verboden te Lachen’ van en met Herman van Veen en ‘Het Vreemdelingenlegioen’) en stonden ze op verschillende binnen- en buitenlandse theaterfestivals.
Een kleine selectie uit de lovende kritieken: “Multi- kunstenaars die naast een geweldige stem ook over komische talenten blijken te beschikken… virtuoos gezongen en gespeeld… mooie teksten, goede timing en prachtige muziek… De Andersons bestrijken een gevarieerd palet van luisterliedjes tot theaterspektakel. Een aanrader!”
De afgelopen seizoenen stonden De Andersons in 130 theaters en op bijzondere locaties en ontvingen ze 120 bijzondere gasten en ontvingen ze 120 bijzondere gasten als Jan Terlouw, Nouchka van Brakel, Freek de Jonge, Emmy Verhey, Hanneke Groenteman, Hakim Traidia en vele anderen.
Vanaf september 2021 gaan De Andersons op tour met de voorstelling ‘Een mooiere wereld‘.
Anna Ågren
Anna Ågren studeerde in 2005 af aan het Conservatorium te Tilburg en vervolgde haar studie aan de Koningstheateracademie te Den Bosch. Tijdens haar conservatoriumstudie volgde ze daarnaast acteerlessen op de Academie voor Drama te Eindhoven en speelde ze mee in de voorstelling ‘Verboden te lachen’ van Herman van Veen.
Iedereen op aarde die zich in zijn hoofd een Zweedse vrouw voorstelt ziet Anna voor zich; met haar Zweedse vader en Nederlandse moeder ziet ze er Zweedser uit dan menig volbloed Zweed. Ze is woest enthousiast als een viking, ze drinkt als een Lap en ze zingt zoals het noorderlicht zou klinken als het geluid zou maken.
Met Anna in de buurt zal je je nooit en te nimmer vervelen, al is het alleen maar omdat ze om de tien minuten haar kleren uit wil trekken om in haar nakie in wat voor water dan ook te springen.
Roel Dullaart
Roel Dullaart studeerde aan het Conservatorium te Tilburg en aan de Koningstheateracademie te Den Bosch, waar hij in 2005 en 2007 afstudeerde. Ook volgde hij tijdens zijn studie acteerlessen aan de Academie voor Drama te Eindhoven.
Roel is qua veelzijdigheid het best te vergelijken met Barbapapa; moeiteloos transformeert hij van countertenor naar volkszanger, van rockster naar chansonnier en weer terug. Hij is een geboren Brabander maar daar zie je bijna niks meer van, qua uiterlijk is hij een goede mix van die vier.
Hij is frontman, speelt tweede gitaar en gaat los op percussie. Daarnaast is hij hoofdverantwoordelijke Zorgen Dat Anna Haar Kleding Aanhoudt, wat een zeer zware taak moet zijn en, hier volgt een citaat, “dat is heus niet altijd alleen maar leuk hoor”. Jaja.
Sjoerd Kuyper
Sjoerd Kuyper won o.a. zeven Zilveren Griffels en een Gouden Griffel voor ‘Robin en God’ en maar liefst 14 prijzen, waaronder een Gouden Kalf, voor de verfilming van zijn boek ‘Het zakmes’. Voor zijn gehele oeuvre kreeg Kuyper in 2012 de Theo Thijssenprijs. De jury roemde hem voor zijn talent “om moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, te kunnen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje.” Naast jeugdromans en kinderboeken schrijft hij ook gedichten voor volwassenen en scripts voor films en televisie. Voor ‘Een mooiere wereld’ verzorgt Sjoerd het script en de dramaturgie en werkt hij mee aan de liedteksten van de voorstelling.
Agnes Bergmeijer
Agnes Bergmeijer volgde de opleiding tot docent Drama aan de Toneelacademie Maastricht. Op dit moment is ze zang- en presentatiecoach, actrice, zangeres en regisseur. De afgelopen 30 jaar heeft Agnes diverse producties geregisseerd, zowel in het amateur- alsook in het professionele circuit. Ze regisseerde o.a Zus Konijn bij theatergroep Kwatta en bij theatergroep Fien de producties Hoeveel zou de wereld wegen en Wakker. In haar regie’s zoekt Agnes naar een directe en transparante toon. De thema’s zijn divers, belanghebbend, herkenbaar, rakend, en altijd gelardeerd met een gezonde dosis humor. Bij De Andersons verzorgt Agnes de regie van de nieuwste voorstelling ‘Een mooiere wereld’.
Mirte Droogers
Mirte Droogers studeerde Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds 2014 als zelfstandige voor culturele organisaties, zoals theaters, festivals en gezelschappen. Voor De Andersons verzorgt ze de publiciteit rondom de voorstellingen.
Arthur en Freja
Steun en toeverlaat!