STOCKHOLM SNEEUWT

Stockholm Sneeuwt

seizoen 2014/2015 – 2015/2016

Intrigerend muziektheater met poëtische en humoristische liederen, snedige teksten en onverwachte wendingen
Een unieke samenwerking tussen De Andersons en Arjen Lubach


Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is écht gebeurd. In februari 1986 wordt de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten na een bioscoopbezoek in Stockholm. Ondanks het feit dat het dossier inmiddels 225 meter lang is, 130 mensen uit zichzelf hebben bekend en er honderden verdachten en theorieën zijn, is de spraakmakende moord nog altijd niet opgelost.

Muziektheatergezelschap De Andersons brengt i.s.m. Arjen Lubach (script) de voorstelling Stockholm sneeuwt, een intrigerend muziektheaterstuk gebaseerd op dit waargebeurde en bizarre verhaal. De voorstelling is, aldus de pers, een mengeling van muzikale hoogstandjes en spannende en komische scènes, met speculerende personages waarop Agatha Christie jaloers zou zijn geweest. Voor de liederen hebben De Andersons zich laten inspireren door het gedachtegoed van Palme, de bevlogen politicus met een kunstenaarsziel die opriep om te durven dromen.

CREDITS

Spel, zang en muzikale begeleiding: Anna Ågren, Roel Dullaart en Mirek Walton
Scenario: Arjen Lubach
Liedteksten: Anna Ågren, Roel Dullaart, Roxanne Hellevoort
Regie: Karina Kroft
Decorontwerp: Nelly Blessinga
Lichtontwerp: Tim van ‘t Hof
Techniek: Theo Tollenaar
Productie, PR en foto’s: Roxanne Hellevoort
Met dank aan: Mattijs Hellevoort, Twan van den Hoek, Mara Aronson, Charley van den Steenhoven en Floortje Looijen.

CREDITS LIEDEREN

Schermafbeelding 2015-03-06 om 14.31.33

Mede mogelijk gemaakt door:
Schermafbeelding 2014-08-26 om 11.46.13 voordekunst uiss berch-logo3-smal-138x150

 

Regisseur Karina Kroft

Karina Kroft studeerde in 2002 met de voorstellingen Elckerlycen Publikumsbeschimpfung van Peter Handke af aan de Amsterdamse Regieopleiding. Karina kiest voor de grote verhalen uit het wereldrepertoire. Ze regisseerde o.a. Zelfbeschuldiging van Handke voor Toneelschuur Producties,Trye susters van Tsjechov op locatie voor het Friese gezelschap Tryater. Met De getemde feeks van Shakespeare door het NNT maakte Karina haar debuut in de grote zaal. Op Oerol maakte zij verschillende voorstellingen, waaronder Midzomernachtsdroom en Hiroshima mon amour.

www.karinakroft.nl

Scenarist Arjen Lubach

Arjen Lubach is schrijver, radio-, tv- en theatermaker. Zijn derde roman ‘Magnus’ speelt zich grotendeels af in Zweden en werd bekroond met de Dioraphte Jongeren Literatuur Publieksprijs. Zijn laatste boek, de thriller ‘IV’, werd genomineerd voor de Gouden strop 2013, won de Crimezone debuutprijs en zal verschijnen als tv-serie. Momenteel is hij te zien met zijn eigen late night-talkshow bij de VPRO genaamd ‘Zondag met Lubach’.

www.arjenlubach.nl